091 500 55 08
majda@udruga-kumulus.hr

Edukacije

Aktivnosti stručnog usavršavanja i osposobljavanja

Jedan od prioriteta KUMULUS-a je provoditi aktivnosti stručnog usavršavanja i osposobljavanja vezano za čuvanje, zaštitu i promociju mentalnog zdravlja kao dijela općeg zdravlja. Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da će poremećaji mentalnog zdravlja do 2030. godine postati vodeći svjetski problem. Posebno zabrinjava činjenica da je sve više oboljelih među mladima. Dostupni podaci potvrđuju činjenicu da se gotovo polovica mentalnih oboljenja javlja prije 14 godine života djeteta, a oko 20 posto djece i adolescenata širom svijeta pati od neke vrste mentalnog problema. Na ovoj će edukaciji obradit će se teme kojima je cilj saznati zašto je važna emocionalna i mentalna zaštita zdravlja, kako definirati kvalitetu života djeteta i koje kompetencije/vještine su potrebne za rano otkrivanje problema mentalnog zdravlja.

 

 

Zašto KUMULUS?

Zbog dugogodišnje suradnje i edukacija u području prevencije depresije i suicida učenika koji smo provodili u suradnji sa DZ Zagreb – Centar, Centrom za krizna stanja, brojnih edukacija koje smo provodili tijekom programa/projekata, obilježavanja Međunarodnog dana obitelji na temu Zaštita mentalnog zdravlja obitelji, stručnih usavršavanja za odgojno-obrazovne djelatnike i odgojno-obrazovne ustanove te sudjelovanja na projektu: Osiguravanje optimalne zdravstvene skrbi za osobe s poremećajima mentalnog zdravlja (HR 14 IB S0 02) MZ, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Trimbos institut, Nizozemska koji nam je dodijelio Certifikat za provedbu programa „Zaštita mentalnog zdravlja u zajednici“

Jedan od programa edukacije provodi se na temu: „O zdravlju na drugačiji način“ s ciljem zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih, namijenjen je učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i odgajateljima. Posebnost programa je da se provodi prema višedimenzionalnom modelu zdravlja R. Ebertsa s ciljem zaštite mentalnog zdravlja učenika.

Program edukacija odvija se u dva modula, svaki u trajanju od 3 sata (ukupno 6 sati), prema terminu koji odgovara odgojno-obrazovnoj ustanovi i/ili prijavljenoj grupi sudionika.

Uz navedeno, objavljujemo i dodatne termine na koje se mogu prijaviti zainteresirani sudionici.

Oblici i metode i oblici rada su frontalne, grupne i individualne uz izlaganje, prezentaciju, obrade slučaja, razgovor te interaktivno otvoreno i iskustveno učenje i poučavanje u pedagoškoj radionici.

Kotizacija za pojedince iznosi 400,00 kn, a za odgojno-obrazovne ustanove 2500,00 kn ili prema dogovoru uz prošireni program.

Kontakt za dodatne informacije: majda@udruga-kumulus.hr ili na 091 500 55 08

Tko smo mi?

Kontakt

Projekti

Zaštita mentalnog zdravlja obitelji

O zdravlju na drugačiji način

Rubikova kocka

Kamp krenimo zajedno

Mali mirotvorci

Pr(a)vo lice množine

Najnovije objave

  • All Post
  • Događanja
  • Edukacije
  • Najave
  • Nekategorizirano

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj obavijesti isključiva je odgovornost KUMULUS-a.

Udruga Kumulus © 2022. 

Skip to content